Днес ви представяме специално кулинарно изживяване: футболистът на Шалке Михаел Фрай разкрива своята любима ястие - Geschnetzeltes Züricher Art с Rösti! Приготвянето на този вкусен обяд не само е лесно, но и изключително вкусно! Geschnetzeltes се приготвя със свежи съставки и подправки и след това се сервира върху хрупкав Rösti. Комбинацията от нежни месни парченца и кремав сос заедно с хрупкавия Rösti създава вкусова експлозия!
Михаел Фрай, роден на 19 юли 1994 г. в Фрауенфелд, Швейцария, е професионален футболист. Той започва кариерата си в юношеския отбор на ФК Винтертур и по-късно преминава към Юнг Бойс Берн. След едногодишното си пребиваване във ФК Цюрих той играе за турските отбори Фенербахче Истанбул и Кайсериспор, преди да премине в Шалке 04 през 2021 г.
В свободното си време Михаел Фрай се наслаждава на швейцарската кухня и по-специално на ястието Geschnetzeltes Züricher Art с Rösti. Тази вкусна специалност се приготвя с нежни свински или телешки филета, свежи гъби и кремав сос, приготвен с телешки бульон, сметана и бяло вино. Това се сервира с хрупкави, пържени картофени питки, приготвени с масло и подправки.
Geschnetzeltes Züricher Art с Rösti е идеалното ястие за уютен обяд със семейството и приятели. То е наситено, вкусно и лесно за приготвяне. Опитайте го и се насладете на вкусните аромати и вкусове от Швейцария! Благодарение на насока на Михаел Фрай и на готвача на GGM Gastro Хари, ще успеете да го приготвите безупречно.
Съставки:
1 кг картофи (сварени преди този ден) 1 ч. ложка сол Черен пипер, свежо смлян 2 с. ложки краве масло на тиган 2 с. ложки мляко 750 г телешки филе или свинско филе 200 г бели гъби 1 лук 50 г краве масло 2 с. ложки брашно 1/4 литър телешки бульон или бульон от месо 125 г сметана 1/8 литър сухо бяло вино Малко лимонов сок 1 ч. ложка розов пипер Начин на приготвяне:
За Rösti първо се обелват варените картофи и се настъргват грубо. Сместа от картофите се подправя с малко сол и черен пипер и се пържи в голям тиган с подготвено краве масло на тиган. Rösti се пържи на средно топло до златисто и хрупкаво и след това се поддържа топло.
За Geschnetzeltes се нарязва телешкото или свинското филе на тънки филийки и се подправя със сол и черен пипер. Гъбите се нарязват на филийки, а лукът се нарязва на малки кубчета.
В тиган се пържи месото бързо, изважда се и се оставя настрана. В същия тиган се пържи лука и гъбите, докато станат меки.
След това се добавя брашното и се разбърква добре. В тигана се налива телешкият бульон или месният бульон и се разбърква, докато се образува кремав сос. Сметаната и белият портокал се добавят също към тигана и се разбъркват. Накрая месото се връща в тигана и се вари в соса. Geschnetzeltes се подправя с лимонов сок и розов пипер.
Geschnetzeltes се сервира заедно с хрупкавия Rösti и съставлява вкусната швейцарска специалност. Надяваме се, че ще опитате този рецепт и че ще намерите ястието толкова вкусно, колкото и ние.
Добър апетит!