Имате ли излишък от зеленчуци вкъщи и търсите вкусен рецепт за вашето новогодишно обещание? Какво ще кажете на вкусна пода с нар и моркови? С тази богата на витамини пода ще се справите със студените зимни дни!
Нужни са ви следните продукти:
400 г моркови
червена чушка
1 парче свеж джинджифил (2 см)
2 с.л. зехтин
200 г консервирани нара, отцедени
Авокадо
½ ч.л. канела на прах
½ ч.л. кимион
1 ч.л. сладка червена чушка на прах
къри
Гарам масала
1 ч.л. сушен мащерка
Сол
свежосмлян черен пипер
Цветчета от мащерка, според сезона
Ето как да приготвите рецептата:
-
Започнете с обелване и нарязване на морковите на кубчета. Премахнете семената от чушката (ако искате по-пикантно, оставете семената) и нарежете я на фини парчета. Също така обелете и нарежете на фини парчета джинджифила.
-
След това загрейте тиган с зехтин и изпържете морковите, чушката, джинджифила и нарата, докато станат златисти. Добавете подправките и мащерката и подправете със сол и черен пипер. Оставете подата с нар и моркови да къкри на ниска температура, докато морковите станат меки, но все още запазят хрупкавост. Добавете нарязани на грубо авокадо парчета. По избор, можете да приготвите и пюре от авокадо.
-
Накрая, украсете подата с нар и моркови с цветчета от мащерка, и тази зеленчукова ястие е готово!
Приятно готвене!