Фитнес/Фикс с Роуз: Пода с нар и моркови

Фитнес/Фикс с Роуз: Пода с нар и моркови

Имате ли излишък от зеленчуци вкъщи и търсите вкусен рецепт за вашето новогодишно обещание? Какво ще кажете на вкусна пода с нар и моркови? С тази богата на витамини пода ще се справите със студените зимни дни!

Имате ли излишък от зеленчуци вкъщи и търсите вкусен рецепт за вашето новогодишно обещание? Какво ще кажете на вкусна пода с нар и моркови? С тази богата на витамини пода ще се справите със студените зимни дни!

Нужни са ви следните продукти:

400 г моркови

червена чушка

1 парче свеж джинджифил (2 см)

2 с.л. зехтин

200 г консервирани нара, отцедени

Авокадо

½ ч.л. канела на прах

½ ч.л. кимион

1 ч.л. сладка червена чушка на прах

къри

Гарам масала

1 ч.л. сушен мащерка

Сол

свежосмлян черен пипер

Цветчета от мащерка, според сезона


Ето как да приготвите рецептата:

  1. Започнете с обелване и нарязване на морковите на кубчета. Премахнете семената от чушката (ако искате по-пикантно, оставете семената) и нарежете я на фини парчета. Също така обелете и нарежете на фини парчета джинджифила.

  2. След това загрейте тиган с зехтин и изпържете морковите, чушката, джинджифила и нарата, докато станат златисти. Добавете подправките и мащерката и подправете със сол и черен пипер. Оставете подата с нар и моркови да къкри на ниска температура, докато морковите станат меки, но все още запазят хрупкавост. Добавете нарязани на грубо авокадо парчета. По избор, можете да приготвите и пюре от авокадо.

  3. Накрая, украсете подата с нар и моркови с цветчета от мащерка, и тази зеленчукова ястие е готово!

Приятно готвене!