Тези грешки следва да избегнете при отварянето на вашия ресторант!

Тези грешки следва да избегнете при отварянето на вашия ресторант!

Винаги ли сте мечтали да отворите свой собствен ресторант, но не сте знаели как да започнете правилно? Тогава сте на правилното място! Искаме да ви подкрепим в осъществяването на вашата мечта и да ви покажем какви грешки следва да избегнете, така че всичко да премине гладко за вас.

 

Винаги ли сте мечтали да отворите свой собствен ресторант, но не сте знаели как да започнете правилно? Тогава сте на правилното място! Искаме да ви подкрепим в осъществяването на вашата мечта и да ви покажем какви грешки следва да избегнете, така че всичко да премине гладко за вас.

Грешка № 1: Лоша организация - Планирайте напред

Доброто планиране ще ви спести много стрес и тревожности. Никога не преценявайте недооценявайте разходите за отварянето на ресторант. Планирайте всяка стъпка. Също така трябва да можете да отговорите на следните въпроси за себе си:

- Какви ястия искате да предложите?
- Какъв вид ресторант искате да отворите?
- Къде искате да отворите ресторанта си?
- Какви разходи могат да възникнат?

Грешка № 2: Грешно избрано местоположение - Намерете място, което отговаря на концепцията ви

Местоположението е много важно, защото "перфектното място" зависи от целевата група, която искате да привлечете към ресторанта си. Поставете си следните въпроси:

- Каква целева група искате да убедите във вкусните си ястия?
- Лесно ли е достъпно ресторантът с пешеходи и обществен транспорт?
- Има ли достатъчно паркинг места?
- Кога е най-натовареното време и съответства ли на предлаганата от вас услуга?

Грешка № 3: Липсваща реклама - Направете себе си забелязан

С подходящата реклама сте на крачка по-близо до успеха. Без достатъчно внимание вашите маси остават празни. За да избегнете това, можете да направите следните неща:

- Използвайте социални медийни платформи като Facebook, Instagram, Twitter или TikTok.
- Инвестирайте в платена реклама както онлайн, така и във вестници.
- Започнете откриването си с атрактивни оферти.
- Раздавайте брошури.

Грешка № 4: Неприятна атмосфера - Създайте приятно ресторантско изживяване

Какво е ресторант без гости? Като домакин вие носите отговорност за създаването на приятна атмосфера за гостите. Първото впечатление има значение! Ако гост не хареса първото си посещение в ресторанта ви, вероятността той да се върне е много ниска.

Избегнете това, като обърнете внимание на следните неща:

- Приемът
- Обслужването
- Вниманието
- Усмихнатостта
- Храната и напитките
- Чистотата
- Прощаването

Грешка № 5: Липсваща работна екипировка - Намерете подходящата си кухненска екипировка

Кухнята е сърцето на вашия ресторант. Затова трябва да обърнете голямо внимание на инвестирането на парите си в добре подбрана и качествена кухненска екипировка. От газов плот или фритюрник до машина за паста и тиган: В GGM Gastro ще намерите голям и разнообразен асортимент. Предлагаме също и разнообразие от винените шкафове и машини за производство на сладолед. За перфектната хигиена ви препоръчваме нашите машини за съдопране и полиращи машини. Нека ни консултираме, така че да ви предоставим най-доброто оборудване за вашия ресторант!