Винаги ли сте мечтали да отворите свой собствен ресторант, но не сте знаели как да започнете правилно? Тогава сте на правилното място! Искаме да ви подкрепим в осъществяването на вашата мечта и да ви покажем какви грешки следва да избегнете, така че всичко да премине гладко за вас.
Грешка № 1: Лоша организация - Планирайте напред
Доброто планиране ще ви спести много стрес и тревожности. Никога не преценявайте недооценявайте разходите за отварянето на ресторант. Планирайте всяка стъпка. Също така трябва да можете да отговорите на следните въпроси за себе си:
- Какви ястия искате да предложите?
- Какъв вид ресторант искате да отворите?
- Къде искате да отворите ресторанта си?
- Какви разходи могат да възникнат?
Грешка № 2: Грешно избрано местоположение - Намерете място, което отговаря на концепцията ви
Местоположението е много важно, защото "перфектното място" зависи от целевата група, която искате да привлечете към ресторанта си. Поставете си следните въпроси:
- Каква целева група искате да убедите във вкусните си ястия?
- Лесно ли е достъпно ресторантът с пешеходи и обществен транспорт?
- Има ли достатъчно паркинг места?
- Кога е най-натовареното време и съответства ли на предлаганата от вас услуга?
Грешка № 3: Липсваща реклама - Направете себе си забелязан
С подходящата реклама сте на крачка по-близо до успеха. Без достатъчно внимание вашите маси остават празни. За да избегнете това, можете да направите следните неща:
- Използвайте социални медийни платформи като Facebook, Instagram, Twitter или TikTok.
- Инвестирайте в платена реклама както онлайн, така и във вестници.
- Започнете откриването си с атрактивни оферти.
- Раздавайте брошури.
Грешка № 4: Неприятна атмосфера - Създайте приятно ресторантско изживяване
Какво е ресторант без гости? Като домакин вие носите отговорност за създаването на приятна атмосфера за гостите. Първото впечатление има значение! Ако гост не хареса първото си посещение в ресторанта ви, вероятността той да се върне е много ниска.
Избегнете това, като обърнете внимание на следните неща:
- Приемът
- Обслужването
- Вниманието
- Усмихнатостта
- Храната и напитките
- Чистотата
- Прощаването
Грешка № 5: Липсваща работна екипировка - Намерете подходящата си кухненска екипировка
Кухнята е сърцето на вашия ресторант. Затова трябва да обърнете голямо внимание на инвестирането на парите си в добре подбрана и качествена кухненска екипировка. От газов плот или фритюрник до машина за паста и тиган: В GGM Gastro ще намерите голям и разнообразен асортимент. Предлагаме също и разнообразие от винените шкафове и машини за производство на сладолед. За перфектната хигиена ви препоръчваме нашите машини за съдопране и полиращи машини. Нека ни консултираме, така че да ви предоставим най-доброто оборудване за вашия ресторант!