Любимата храна на Кенан Караман - Истинска турска класика - Менемен

Любимата храна на Кенан Караман - Истинска турска класика - Менемен

Вкусна закуска е перфектният начин да започнете деня си, а какво може да е по-добре от традиционно ястие от турската кухня като Менемен? Това ястие е лесно за приготвяне и изисква само няколко съставки, които можете да намерите във всяка кухня. В този рецепт това ястие се сервира с свежо лаваш, приготвено в пицария. Заедно с футболиста на Шалке Кенан Караман и готвача Хари от GGM Gastro ще научите как да приготвите тази вкусна закуска!
Вкусна закуска е перфектният начин да започнете деня си, а какво може да е по-добре от традиционно ястие от турската кухня като Менемен? Това ястие е лесно за приготвяне и изисква само няколко съставки, които можете да намерите във всяка кухня. В този рецепт това ястие се сервира с свежо лаваш, приготвено в пицария. Заедно с футболиста на Шалке Кенан Караман и готвача Хари от GGM Gastro ще научите как да приготвите тази вкусна закуска!

Кенан Караман е немско-турски футболист, който в момента играе за ФК Шалке 04. Роден на 5 март 1994 г. в Щутгарт, той започна своята футболна кариера в юношеската академия на ВфБ Щутгарт и по-късно премина във Фортуна Дюселдорф, където стана важен играч. От 2022 г. той играе за ФК Шалке 04 и също е част от турския национален отбор.

Извън футболното поле Кенан Караман споделя страст с много хора - добрата храна. Неговото любимо ястие е Менемен, турска закуска приготвена с яйца, домати, чушки и подправки. Кенан Караман се съгласи да приготви и представи своето любимо ястие заедно с готвача от GGM Gastro, Хари. В този рецепт Менемен се сервира със свежо печено лаваш.

Менемен е идеална закуска или закуска, която може бързо и лесно да се приготви и все пак да бъде пълна с вкус и хранителни вещества. Това е страхотен начин да започнете деня си със здравословно и вкусно ястие, което ви дава енергия за останалата част от деня. Затова опитайте и се насладете на традиционна турска закуска у дома!

Съставки за Менемен:

1 глава лук
2 зелени чушки
1 червена чушка
6 домата
1 ½ с.л. зехтин
6 яйца
Сол с флуор
Черен пипер
½ връзка магданоз
2 ч.л. къмче от червен пипер
Червени чушки
Съставки за лаваш:

Брашно от пшеница, тип 550
Сол
Зехтин
Захар
1 кубче мая или 1 пакетче суха мая
Вода
Начин на приготвяне:

За лаваша смесете брашното и солта в голяма купа. В малка купа разтворете маята и захарта в топла вода и оставете да стои 5 минути. След това добавете маятa в брашното, добавете зехтина и достатъчно топла вода и замесете до образуването на меко тесто.

Тестото се оставя на топло място за 30 минути, след което се дели на равни части и се разточва на лаваши. Те се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса Целзий за 7-9 минути, докато станат златисти и хрупкави.

За Менемен, нарежете лука на малки кубчета, а чушките на ивици. Доматите също се нарязват на малки кубчета. В голяма тиган се загрява зехтинът и се изпържват лука около 2 минути, докато стане мек. След това се добавят чушките и се изпържват още 5 минути.

Добавят се доматите, чубриците и червените чушки, и всичко се готви още 5 минути, докато доматите станат меки. Яйцата се разбиват в купа, подправят се със сол и черен пипер и се разбиват с вилица. Яйцата се изсипват в тигана и се разбъркват добре, докато се стегнат. Менемен се сервира с пресен магданоз и със свежо печен лаваш!

Приятно готвене!