Fit с Роз: Вкусна тава с пържени картофи

Fit с Роз: Вкусна тава с пържени картофи

Франк Розин прави чудеса и приготвя здравословна и вкусна тава: пържени картофи със зелен спарж, гъби и кремообразен сос холандез. Тази ястие не само обединява различни вкусове, но също така е богато на хранителни вещества и фибри. С професионалната си техника на готвене, Франк гарантира, че съставките запазват своите полезни свойства и създава балансирано ястие.

Франк Розин прави чудеса и приготвя здравословна и вкусна тава: пържени картофи със зелен спарж, гъби и кремообразен сос холандез. Тази ястие не само обединява различни вкусове, но също така е богато на хранителни вещества и фибри. С професионалната си техника на готвене, Франк гарантира, че съставките запазват своите полезни свойства и създава балансирано ястие.

Съставки:

Домат-дрилинги Зелен спарж Лук-шалот Гъби Жълтък Сол Бяло вино Изчистено масло Масло (за пържене на картофите) Рукола (за украса) Яйца (за омлет) Начин на приготвяне:

Подготовката е първата стъпка към тази вкусна тава. Франк започва, като измива Домат-дрилините grundigt и ги нарязва на малки парчета. За пържените картофи Франк Розин загрява тиган с достатъчно масло и добавя приготвените парчета картофи. Той ги пържи до златиста и хрупкава коричка и след това добавя нарязания лук-шалот, за да им придаде още повече вкус. Пържените картофи се подправят със сол и се поддържат топли.

В отделен тиган Франк Розин пържи зеления спарж до като стане хрупкав. Той го подправя с малко сол и добавя шепа бяло вино, за да придаде допълнителен вкус.

Гъбите се нарязват на груби парчета. Те се пържат до златисто в друг тиган и се подправят с малко сол.

Докато се приготвя сосът холандез, Франк Розин разбива жълтъка в купа с малко сол и малко бяло вино, за да приготви сос холандез. Той също така поставя купа над кипяща вода, за да направи водна баня.

Добавя жълтъка, солта и бялото вино в приготвената купа над водната баня и разбива с миксер, докато стане топло и пяната. Постепенно добавя изчистеното масло и разбърква непрекъснато, докато сосът стане кремообразен.

За омлета, Франк Розин загрява тиган с малко масло и пържи яйцата при средно топло, докато белтъците стегнат, а жълтъците останат леко течни. Омлетът се обърне внимателно и се пържи за кратко и от другата страна.

Сега е време да сервирате тавата. Първо се слагат пържените картофи в купа, след това се добавят пърженият спарж и гъбите отгоре. Той излива обилно с кремообразния сос холандез и поръсва с пресна рукола. Омлетът се слага върху руколата, и тавата е готова за сервиране.

Тази здравословна тава не само е удоволствие за очите, но и истинско удоволствие за вкусовите бележки. Комбинацията от хрупките пържени картофи, нежния зелен спарж, ароматните гъби и кремообразния сос холандез е просто неотразима. Тя обединява различни текстури и вкусове в хармоничен цялостен облик.